lauantai 19.4.2014. Nimipäivät: Pilvi, Pälvi » Onnittele
»Unohtuiko salasanasi?

Lähimatkailun helmiä

Oma kotiseutu ja lähimaakunnat tarjoavat vuoden ympäri mielenkiintoisia lomapaikkoja ja monipuolisia elämyksiä.

Useasti jo parinkin päivän irtiotto arjesta antaa sopivasti uutta energiaa, ja lähiseudun kohteissa matkaankaan ei kulu liikaa loma-ajan kallisarvoisia tunteja. Ulkoilua ja hyvinvointia voi sisällyttää myös työporukoitten hyvinvointipäiville, jotka tuovat virkistystä keskellä työrupeamia.

Liikunnan ystävät rentoutuvat mielellään kevättalven hangilla aurinkoisessa ulkoilusäässä. Suosittuja laskettelu- ja hiihtokohteita ovat muun muassa Vuokatti, Tahko ja Ukkohalla.

Katso uusin "Jimin matkassa Vuokatissa esittelyvideo".

 

Kylpylälomat saavat kannatusta kaikenikäisten lomasuunnitelmissa. Kotimaan kaupungit ovat ympärivuotisesti mukavia ostoskohteita, ja niissä myös kulttuuririennoilla sekä nähtävyyksillä on oma sijansa. Kesällä etenkin festarit, kesäteatterit ja taidenäyttelyt innostavat liikkumaan oman kotikunnan rajojen ulkopuolelle nauttimaan kulttuurista.

Carmen-ooppera Iisalmen ja Kuhmon kesässä

Suurkaupunkien taidemuseot, oopperat, baletit ja konsertit sykähdyttävät aina. Samanlaisia korkeakulttuurin tähtihetkiä voi kokea myös kotiseudulla.

Vuodesta 1970 asti järjestetty Kuhmon Kamarimusiikki on jo pitkään ollut kävijämäärältään Suomen suurin kamarimusiikkijuhla. Kesällä 2012 Kuhmossa esiintyy noin 170 huippumuusikkoa Suomesta ja ulkomailta.

Tulevana kesänä kaksiviikkoisen tapahtuman yhteydessä järjestetään myös kaksi vierailevaa konserttia: toinen Sotkamon Vuokatissa ja toinen Iisalmessa.

Iisalmessa on luvassa ennennäkemätön kulttuurikokemus, sillä Kulttuurikeskuksessa päästään nauttimaan konserttiversio maailman suosituimmasta oopperasta Carmenista.

Ohjaaja Peter Brookin versiossa mukana on vain oopperan neljä keskeisintä hahmoa. Brook halusi löytää paljon esitetystä oopperasta vielä uusia puolia, joten teos keskittyy täysin tragedian ytimeen. Säveltäjä Marius Constant on saanut onnistuneesti tiivistettyä Bizet’n espanjalaissävyjen värikkyyden musiikkiin.

Kuhmon Kamarimusiikin tuotannossa nimiosan tulkitsee Jeni Packalén. Orkesterissa soittaa 16 festivaalin huippumuusikkoa ja kapellimestarina on Dalia Stasevska.

Kuhmon Kamarimusiikin Carmen esitetään Iisalmen kulttuurikeskuksen Eino Säisä -salissa lauantaina 14.7. klo 15 alkaen ja Kuhmossa Kuhmo-talon Lentua-salissa maanantaina 16.7. klo 19 alkaen.

Kuhmon Kamarimusiikki 15.–28.7.2012

Iisalmen kulttuurikeskus

Vinkkejä Kainuussa ja Ylä-Savossa matkailuun

Kainuu

Ylä-Savo

 

 

Web-Kamerat:::
Kaikki Kainuun web-kamerat klikkauksen päässä: Hiukka, Kauppakatu, Hiljainen Kansa, Kajaanin jäähalli, Kuhmo-talo, Paljakka, Suvantoranta, Ukkohalla ja Vuokatin rinteet

> Katso kaikki web-kamerat
Kainuun Lounaslistat:::

Lounaslistoista löydät päivän tarjonnan helposti ja nopeasti samasta paikasta. Palvelun tarjoaa Ruokarobotti. > Katso Kainuun lounastarjonta
< Edellinen sivu | ^ Sivun alkuun | > Palautetta tästä sivusta